האתר עוסק בשאלות של אמונה מול כפירה, ומיועד לעוסקים בנושא.
למדיניות האתר לחץ כאן

Kal-sites – בניית אתרים
רוצה לדעת כמה עולה לבנות אתר ? לחץ כאן

נושאים באתר

"רציו" רוצה לגדול... רוצים לתרום?

10 ₪
20 ₪
100 ₪
200 ₪
500 ₪
1000 ₪
סכום אחר
הפוך את תרומתך לחודשית (ללא לקיחת מסגרת)
כן!, אני אתכם
לא! רוצה תרומה חד פעמית

קישור למאמר: https://rationalbelief.org.il/%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%9E%D7%AA-%D7%94%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-2/

התאמת היקום לחיים

בסרט מרהיב זה, אנשי מדע מפורסמים כמו ליאונרד ססקינד ומרטין ריס חוקרים את התאמת היקום לחיים ומעלים שאלות מרתקות על מקומם של החיים ביקום. הדיון כולל התייחסות לשאלה האם התאמת היקום מצביעה על קיום בורא, ומעורר ויכוחים מרתקים עם דמויות כמו ריצ'רד דוקינס. הסרט מציע תובנות חדשות על העיקרון האנתרופי, ומוסיף עומק לנושא הפילוסופי של מטריאליזם מול דואליזם. אל תפספסו את הסרטון הנוסף מאותו בית היוצר, שיציע לכם עוד שכבה של הבנה לנושא הקרדינלי הזה של הקיום האנושי.
תמונה של צוות האתר

צוות האתר

[WORDPRESS_PDF]

סרט המביא מדבריהם של אנשי מדע מפורסמים על התאמת היקום לחיים, ביניהם: ליאונרד ססקינד (פיזיקאי תיאורטי, ממפתחי תורת המיתרים), והאסטרונום הבריטי מרטין ריס , ודן בהתיחסותם לשאלה האם זה מצביע על בורא, כולל ויכוח עם דוקינס. וכן סרטון נוסף מאותו בית היוצר.

סר
סרטון נוסף בנושא מאותו בית היוצר:
0 0 votes
Article Rating

שתף מאמר זה

תגובות ישירות

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
נתי
נתי
4 years ago

הסרטון מציג רק 2 אפשרויות:
-אלהים
-מליון יקומים.
זאת בהתבסס על טענה שאילו קבועים מתמטיים היו שונים, לא היינו רואים את המציאות הקיימת, שכוללת פלנטות בצורה הקיימת, ואנשים בצורה הקיימת. קבועים שונים היו מובילים לידי חוקי טבע זהים אך שונים בכמותם, כלומר במקום תאוצת כובד מסוימת על הארץ היינו חשים תאוצת כובד אחרת, וכך גם כל הפלנטות. בהתאם לך היינו מקבלים מסלולים שונים סביב השמש שכוללים טמפרטורות שונות ואולי צורות חיים אחרות, מה שסביר שיש.

יש עוד טענות אבל אין טעם