האתר עוסק בשאלות של אמונה מול כפירה, ומיועד לעוסקים בנושא.
למדיניות האתר לחץ כאן

Kal-sites – בניית אתרים
רוצה לדעת כמה עולה לבנות אתר ? לחץ כאן

נושאים באתר

"רציו" רוצה לגדול... רוצים לתרום?

תקבלו מייד
אישור מס הכנסה לעניין תרומות לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה
10 ₪
20 ₪
100 ₪
200 ₪
500 ₪
1000 ₪
סכום אחר
הפוך את תרומתך לחודשית (ללא לקיחת מסגרת)
כן!, אני אתכם
לא! רוצה תרומה חד פעמית

רופא נוסף בדרך לסקילה בכיכר: מכחיש את גזרת הגורל של 'דיספוריה מגדרית'

תמונה של צוות האתר

צוות האתר

איתי שלום מתרגם ומדווח:

מחקר חדש: דיספוריה מגדרית (טרנסג'נדר) לא נגרמת בגלל "מין מוח" שונה. והיא ניתנת לטיפול.

על פי המחקר דיספוריה מגדרית עלולה להיגרם בגלל לחץ בילדות ועשויה להתרפא בעזרת תרופות.

לאחר סקירת עשרות שנים של מחקרים קודמים, מחקר נוירולוגי חדש מעלה כי מדענים התעלמו מסיבה פוטנציאלית למצב המכונה דיספוריה מגדרית, כאשר אדם חווה חוסר התאמה בין המין שלו לבין תחושתו הסובייקטיבית. הממצא עשוי לפתוח את הדלת לטיפול טוב ומועיל יותר עבור אנשים המתקשים לחיות עם המצב.

ד"ר סטיבן גליסקה, נוירולוג מאוניברסיטת מישיגן, טוען שמדענים התמקדו יותר מדי בהבדלים הגופניים במוחם של גברים ונשים. מדענים רבים חשבו כי דיספוריה מגדרית נובעת מ"מין מוח" לא נכון – במילים אחרות, הבדלים אנטומיים סטטיים במוח. התיאוריה גרסה כי מוחם של אנשים עם דיספוריה מגדרית נראה דומה יותר לאלה של המין השני מאשר למין שלהם.

כתוצאה מכך, החוקרים התעלמו מהדרכים הדינאמיות שחלקים שונים במוח מתפקדים, מתקשרים ומרושתים, זה עם זה ומשתנים כל הזמן במהלך השנים. יתכן שרשתות המוח הן הגורם לדיספוריה מגדרית, טוען המחקר של גליסקה.

"הפרעה מגדרית אינה נובעת רק משינויים סטטיים באנטומיה, כמו בתאוריית המין המוחית הקודמת, אלא כוללת פעילות דינמית ברשתות אינטראקטיביות מתפקדות." אומר מחקרו של גליסקה, שמובא במאמר מבוקר-עמיתים, התפרסם בדצמבר בכתב העת 'eNeuro'.

המחקר של ד"ר גליסקה מציג אלמנטים מחייו של אדם המשפיעים על תחושת המגדר שלו. אלה כוללים את התרבות בה הוא חי, אינטראקציות עם אנשים אחרים, רמות מצוקה ותפיסה עצמית של הגוף.

לדוגמא, ילד שנוטה לדיספוריה מגדרית עשוי לפתח אותה אם היו לו חיים מלחיצים במיוחד. בעוד שאצל רבים עם נטייה דומה זה יכול להיפתר – על פי ההערכה, המצב נעלם בכ-80 אחוז מהילדים בעלי הנטייה, אומר המחקר.

"רבים מההבדלים המוחיים הקשורים לדיספוריה מגדרית ממוקמים ברשתות מוח הנוגעות למצוקה, דימוי-גוף והתנהגות חברתית." אומר גליסקה לאינברס.

דיספוריה מגדרית עלולה להיות מלחיצה ביותר: אנשים הסובלים מהמצב חווים לא פעם מצוקה כרונית, חוסר התאמה מגדרית ואי התאמה בין תפיסת הזהות המגדרית לבין המין. מומחים מעריכים כי טרנסג'נדריים רבים ירגישו את ההשפעות של דיספוריה מגדרית על בריאותם הנפשית, בנוסף לאפליה ולאלימות שהם עלולים לחוות. מדענים עדיין לומדים כיצד ומדוע מתרחשת דיספוריה מגדרית.

מחקר חדש זה מעביר את המיקוד מהבדלי מוח לאופן בו אנשים חשים ותופסים את המגדר שלהם, כפי שעוצב על ידי רשתות עצביות אלה, אומר גליסק. "במקום להתמקד בשאלה אם אזורי המוח הם גבריים או נשיים, התיאוריה החדשה הזו מסבירה כיצד תפקודן של רשתות אלו משפיעה על תחושת הזהות המינית של האדם."

רשתות עצביות

המחקר מתמקד בשלוש רשתות עצביות ספציפיות הקשורות במצוקה, התנהגות חברתית ודימוי-גוף.

  • רשת המצוקה נמצאת כקשורה לאמיגדלה, המסדירה מצבי רוח, פחד, חרדה ולחץ – כולם מתקשרים לדיספוריה מגדרית.
  • רשת ההתנהגות החברתית מכתיבה כיצד אנשים מתנהגים מינית, כהורים וכמה הם אגרסיביים.
  • לבסוף, רשת דימוי הגוף עשויה לשלוט באופן ההתייחסות של אדם לגופו – כיצד הוא מרגיש ותופס את זרועותיו, אצבעות הרגליים או האנטומיה המינית, למשל.

 

שינויים ברשתות אלו מניעים דיספוריה מגדרית, ויכולים להוביל לשינויים בגודל המוח ובצורתו שקושרו בעבר למצב. בסופו של דבר, חשיבה מחודשת על יסוד ההבדלים המוחיים של דיספוריה מגדרית עשויה להוביל לטיפולים חדשים ופחות פולשניים למצב, מעבר לניתוח לשינוי מין או לפרוצדורות המסכנים את פוריות האדם לטווח הארוך.

המחקר פותח את הדלת לטיפולים אלטרנטיביים המתמקדים בסימפטומים הנפשיים או הרגשיים של האדם, במצוקה ובדימוי הגוף. טיפולים אלה עשויים להיות פחות יקרים ופולשניים, ולשפר את איכות חייהם של אלפי אנשים ברחבי העולם הסובלים מדיספוריה מגדרית כעת.

 

המחקר:

https://www.eneuro.org/content/6/6/ENEURO.0183-19.2019

 

מקורות:

https://www.medicaldaily.com/scientists-uncover-cause-gender-dysphoria-446724

https://www.inverse.com/article/61374-gender-dysphoria-in-the-brain

https://www.dailymail.co.uk/health/article-7746615/Gender-dysphoria-curable-scientist-claims.html

 

0 0 votes
Article Rating

שתף מאמר זה

תגובות ישירות

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x