פרופ' לארכיאולוגיה
ראש חודש כסליו: זריזים מקדימים לניפוץ מיתוסים
מלחמת האור והחושך כאן כדי להישאר. כמדי שנה בשנה, מתחרים כלי התקשורת השונים, על מנפץ המיתוסים הטוב ביותר, שזוכה לבמה מהודרת לכבוד חג החנוכה, זה שמראה ש …
טומאה, ומאכלות אסורות, למה זה טוב?
פרשיות השבוע האחרונות, עוסקות בדיני טומאות שונות, וכן בבעלי חיים טמאים האסורים באכילה. כיצד עלינו להבין דינים אלו? נסיונות הסבר חוקרי העת החדשה, יצאו …
עוד על ביקורת המקרא בזמננו
כפי שהראינו הרבה פעמים (למשל כאן), חלף העידן בו חלק מביקורת המקרא או מחקר המקרא היה לנסות לדון בשאלת אותנטיות המקרא, ואף חלף הזמן בו היו מנסים להוכיח …
עוד על ממלכת דוד ושלמה
מתוך הארץ: שיטה חדשה שנוסתה בחפירה בתל עיטון מסתמכת על מה שהחולדים מוציאים מהאדמה. ארכיאולוגים טוענים כי לפי הממצאים וגילויים נוספים, אכן היתה ממלכה ג …
ארכיאולוגיה כמדע רע
טד שיינמן, סופר ועיתונאי מפורסם, כותב על הסיבה שהארכיאולוגיה היא כר פורה לרמאויות ושיבושים, לדבריו זה משום ש"מדע רע – עושה סיפורים טובים". למה הרמאים …
ספרי שמואל ומלכים – כספרות היסטורית א: מלכות דוד ושלמה והבאים אחריהם
על ההיסטוריות של ספר שמואל, בכל הנוגע לחלקו העיקרי, תיעוד סוף ימי השופטים עד מלוכת שאול, עמדנו במאמרים העוסקים בהתנחלות, ובפרט במאמרים: ה גבולות ההתנח …
הרצאות וידאו – מחקרים וממצאים נגד המינימליסטים
לקט מחקרים והרצאות העוסקים בממצאים ארכיאולוגיים הקשורים בכיבוש הישראלי בתקופת השופטים ובימי ממלכת דוד ושלמה. ד"ר צבי לדרמן, מהחופרים באיזור בית שמש, ע …
כח שימוש לרעה במורכבות הנתונים
ביקורת המקרא מרבה להשתמש בטיעונים הנראים לכאורה אובייקטיביים, איך ייתכן שיש שלש סיפורים של ירידת האבות למצרים, האם אין מדובר באותו סיפור?