
אסטרופיזיקאי

רגע הבראשית – טלסקופ החלל ווב
מה עשוי טלסקופ החלל “ווב” לגלות לנו על רגע הבריאה? * במשך מאות שנים שלטה בכיפה המדעית תפיסת היקום הקדמון אך שרשרת של תגליות במאה העשרים סללה את הדרך ב …

אפולוגטיקה של אתאיסט מצוי, פרק שני בסדרה
בהמשך לפוסט: לוגיקה של אתאיסט מצוי, פוסט שבא כהתייחסות לקו האתאיסטי. במשך זמן רב הפצירו בהם כמה וכמה אנשים, להתייחס, כדי להשיב את חרפתם. אך הם בחרו לה …

אריאל קלגסבלד: מהי בחירה חפשית?
בהמשך למאמר הקודם, ולדיון שהתעורר, אנו מפרסמים כאן מאמר המשך: דיונים רבים נובעים מכך שהמתדיינים יוצאים מהנחות יסוד שונות, או שהם מבינים באופן שונה את …

הבריאה על פי התורה והמדע – נתן אביעזר
הפיסיקאי פרופ’ נתן אביעזר, במאמרו ‘סתירות בין תורה ומדע’, מעלה כמה נקודות שקשורות בבריאת העולם. מאמר זה קדם לספרו ‘בראשית ברא’ בו הוא מציע תיאוריות חד …

“הגישה המדעית סותרת את האתאיזם”, אמר הפיזיקאי
מרצ’לו גלייזר, זוכה פרס טמפלטון היוקרתי לשנת 2019, הוא פיזיקאי תיאורטי, בן 60, לאורך הקריירה המדעית שלו שנמשכה 35 שנה, כיסה גלייזר טווח רחב של נושאים, …

“השנה לא הדלקתי נרות”, על מסורת של מאבק והכחשתו…
“השנה לא הדלקתי נרות ולא העמדתי אותם ליד החלון… ולא שרתי ולא זכרתי נסים… והסתובבתי ברחובות כי היתה לי סיבה הרבה סיבות” (יהודה עמיחי, קטעים מתוך שי …

חדשות מן הבועה הליברלית
האליטה הליברלית, חיה בבועה, ביקום מקביל, שלפעמים קשה להאמין שזה אמיתי. לא ברור מה יחשבו עלינו הדורות הבאים, איך חיינו עם מציאות הזויה כזו במקביל למציא …

אלהים קובע: אין סטיבן הוקינג
עלייתו ונפילתו של סטיבן הוקינג, נותנות מבט כל שהוא על עולם המדע של ימינו. הוקינג לא היה באמת איש המדע הגדול של זמננו, פרופ’ דן שכטמן כותב: “הוקינג היה …

פרופ’ יהודה לוי: סתירות בין תורה ומדע
יהודה לוי, פרופ’ לפיזיקה והנדסת חשמל, פיזיקאי בIBM ובמעבדת הצי האמריקאי, מחברם של מספר ספרים, עוסק הרבה בשאלות של תורה ומדע, להלן פרק ז’ מתוך ספרו “יה …

פרדוקס פרמי והיחס אליו
אנריקו פרמי שאל לפני כמעט 70 שנה שאלה מאד פשוטה, עד היום היא לא נענתה: אם אכן החיים בכדוה”א הם תוצר של תהליך טבעי, מדוע הם נוצרו רק כאן ורק פעם אחת? ב …

האמנם אנו בדרך לגלות מאין באנו?
זאב בן יוסף, העוסק בפילוסופיה של המדע, כותב במאמרו ‘המפץ הגדול של המדע’: יש להתייחס בספקנות לתגליות מדעיות פיזיקאליות הטוענות שהן מהוות שלב בדרך לחשיפ …

ד”ר עמוס בר דע על תורה ומדע
ד”ר עמוס בר דע, בוגר ישיבות, ובעל תארים בפילוסופיה ובמדעי החיים, וד”ר לכימיה, מלמד הנדסה, ואף תורה. כמה מלים מתוך מאמרו “האל בורא את המדע”: בעיית ה”רא …

התקדמות המדע ועיקרי האמונה
המסורת היהודית מחזיקה בעיקרי האמונה, מתוך אמונה בנכונותם, ובכך שהם גילויים של מסורת שראשיתה בהתגלות ובנבואה. המדע מחזיק בידע המושתת על תצפית ונסיון, ה …

מדוע המדע לא ניצח את הדת?
מדוע המדע לא ניצח את הדת? שואל פיטר האריסון, העומד בראש המכון למחקר מתקדם במדעי הרוח של אוניברסיטת קווינסלנד האוסטרלית, במאמרו “הדת לא תיעלם”, שתורגם …

יותר מדי פיזיקאים נחרצים, לא מבינים בפילוסופיה של המדע
מאסימו פיגליוצ’י, פרופ’ לפילוסופיה בסיטי קולג’, סטואיקן בן ימינו, עומד על הבעיה המהותית של חלק מאנשי המדע בדורינו: הם יכולים להיות פיזיקאים למופת, אבל …

ד”ר אברהם: האם אמונה באלוהים היא רציונלית?
בסדרת מאמרים בYNET מנסה אברהם לפשט את הנושא, מאמרים ברורים ומתומצתים עם ‘יציאות’ טובות. המאמרים גררו תגובות ופולמוסים, שלא נוכל להביאם כאן, והמ …

מי הסתיר את המדענים המאמינים?
האם האמונה סותרת את המדע? נהפוך הוא. ניוטון, קפלר ומדענים רבים נוספים חשבו שגדולתו של המדע היא דווקא בכך שהוא עוזר להבין את פאר יצירתו של האל. ד”ר גבי …

העיקרון האנתרופי – הכיוונון של היקום לחיים
נכתב ע”י עדי כהן: חוקי הטבע והקבועים הפיסיקליים במאות השנים האחרונות נחשפו בפני המדע עוד ועוד מחוקי הטבע ומהקבועים הפיסיקליים, שכולם מכוונים בצורה מד …

על הקשרים בין התיאוריות הפיזיקליות של איינשטיין לבין הגישה האמונית
רבות נכתב על השאלה אם האמין איינשטיין ובמה, אבל הנושא של מאמר זה פחות עוסק באיינשטין האיש ובבחירותיו, אלא בשאלה האם יש קשרים בין התיאוריות הפיזיקליות …

הפיזיקאי פרופ’ יעקב בקנשטיין מגלה את אלהים ביקום
הפיזקאי הישראלי המוערך, יעקב בקנשטיין, שהחזיק בקתדרה לפיזיקה עיונית באוניברסיטה העברית, שזכה בפרסים מכובדים על עבודותיו פורצות הדרך כמייסד התרמודינמיק …

שאלה: בשביל רעיונות על טבעיים אני רוצה הוכחה יותר חזקה.
שאלה: אני קורא כאן מאמרים עם הוכחות היסטוריות לנסים, להתגלות האל. ואני אומר, נניח שההוכחות האלו הגיוניות, והיו מספיקות בשביל לשכנע אותי שסיפור מסויים …

ד”ר אברהם: האבולוציה לא פותרת את שאלות היסוד
במאמרו “מבט שיטתי על יחסי אבולוציה ואמונה”, פורש הפיזיקאי מיכאל אברהם את כל צדדי הדיון העתיק-חדש, ומראה כיצד על שני הצדדים בויכוח לשים לב לכך שאין השל …

ההיסטוריה של האנושות ע”פ התורה ג: התפתחות המין האנושי
אחד החטאים הגדולים שהעולם המודרני ביוהרתו חוטא כלפי ההיסטוריה וכלפי האנושות, הוא חוסר האמון שהוא נותן בכל מה שידעו אבותיו. הקדמונים ספרו על נוכחותו של …

בראשית ברא – פרופ’ אביעזר על הבריאה
קטעים מתוך הספר ‘בראשית ברא’ מאת פרופ’ נתן אביעזר: (פרופ’ נתן אביעזר – ראש המחלקה לפיזיקה אונ’ בר אילן ופרפ’ אורח באונ’ קיימבריד ג’ אנגליה. משמש כעמית …

מציאותו של אלהים ד: למהותה של השלילה
מציאותו של אלהים ד: למהותה של השלילה השלילה של כח עליון רוחני, מקורה בתפיסה יסודית, באקסיומה, המונעת את הדיון או המחשבה על דברים בלתי נתפסים בחושינו. …

מציאותו של אלהים ג: ההוכחות המוחשיות
מציאותו של אלהים ג: ההוכחות המוחשיות בעת החדשה, עם התקדמות המדעים בכלל, ומדעי הטבע בפרט, נוצרו חזיתות מדעיות חדשות המוכיחות את קיומה של ישות תבונית שא …

לאור: מתן תורה היה או לא היה 12
התייחסות לסרטו של אלעד לאור סרטון זה הוא באופן רשמי סיכום, דהיינו חזרה על קטעי טעויות ובליל של חוסר הבנה מלוקטים מכל הסרטונים הקודמים גם יחד, רק לדוגמ …

“תורה ומדע ושאר ירקות” – ראובן קנדל
מאמר זה יוקדש לתגובתו של מר ראובן קנדל, שאף חיבר ספר מיוחד בשם ‘תורה ומדע אבולוציה ושאר ירקות’

בריאתנות יג – בעיית הסדר
כאשר בוחנים כל פרט בתיאורית האבולוציה, אפשר להתווכח על סבירותו, או על חוסר הצורך בסבירות. אבל כאשר בוחנים את המכלול, נוצרת בעייה מוגדרת מאד