
מגדולי הפוסקים

פרופסור, מבקר מקרא, ופוסק הלכה
לא, אין המדובר בשלשה אנשים שהתכנסו לדיון ביניהם, אלא באיש אחד שלקח על עצמו את שלל התפקידים האנדרוגיניים הללו. דוד גולינקין, נשיא מכון שכטר בדימוס , הו …

דרכי פירוש בתורה ובנביאים ב
לחלק ראשון חילופי נוסח במקור חילופי נוסח בין מקורות מקבילים, סודות? או לשון בני אדם? הרשב”א בתשובה (ח”א יב) נשאל על סבת הדברים השנויים בתורה בשני גירס …

איפה הבעיה עם הקונסרבטיביים, הם מסורתיים, לא?
הרב יעקב מנקין, ראש פרוייקט ‘בראשית תורה’ בארה”ב, מעורכי המגזין cross-currents, מסביר לערוץ 7 מעט על הקונסרבטיביים, ואחת ולתמיד – האם הם בצד המסורתי א …

ר’ משה פיינשטין לפמיניסטיות חרדיות “נשים שאננות חשובות”…
אחד מגדולי הפוסקים בדור הקודם, ר’ משה פיינשטיין, פונה במכתב (‘אגרות משה או”ח ד’ מט’) לשאלת נשים פמיניסטיות האם יכולות הן לקיים מצוות שרגילות להתקיים ע …

מדוע הגרות האורטודוקסית כה מחמירה?
לדמותו של הגיור האידילי והמציאותי, כותב יוסף יצחק ליפשיץ במאמרו “על הגירות” (תכלת גליון 46), להלן חלקים מתוך המאמר: “מן המפורסמות הוא כי שום דת בעולם …

האם התורה מוסרית? ד מעמד האשה
כשבאים לעמוד על מעמדה של האשה בעיני “היהדות”, התרגלנו למאמרים המלקטים משפטים ופתגמים או סיפורים מאגדות חז”ל, ועל פיהן מרכיבים את הפאזל של “מעמד האשה ב …

יד הגדרות הלכתיות לעומת תפיסה שכלית
נגענו עד כאן בכל חלקי המערכה: בהגדרת התורה כשיעור ומינון של מעשים מוסריים ודתיים, בתפקידה של התורה שבעל פה ושל ההלכה להצמיד את השאלות המתעוררות אל הדי …