
פרופ’ לפילוסופיה

דברי התעוררות מפרופ’ רבקה שכטר, לקראת יום הדין
בשיעור תקס”ו, כותבת פרופ’ שכטר: משל ‘מגדל בבל’, מספר בראשית, פרק י”א, מספר לנו על אנשי שנער, שרצו בשפה אחת, ובנו מגדל שיגיע לשמים. משל זה מזכיר לי את …

קבלה ומדע
הצירוף של קבלה ומדע מריח ניו אייג’, ומשדר רתיעה לכל חובבי המדע והרציונליות. אך ישנם אנשי מדע, שכן רואים בצירוף זה מקום לשיתוף פעולה. הטענה הקלאסית של …

פרופ’ רבקה שכטר: העולם אינו חומר
קיראו על זה בספר בראשית! אומרת רבקה שכטר, העולם איננו חומר, על הצורה בה הוא מאורגן ואיך הוא עובד, קראו נא בתורה: כבר כמה פעמים הזכרתי את ספרו של HEINZ …

רבקה שכטר: בין עברים ליוונים
לפעמים נראה שפרופ’ רבקה שכטר חוזרת על עצמה, אבל תמיד יש משהו חדש בין הדברים: רוב העמים אינם מודעים לראשיתם, עוד פחות מכך, לראשית בתרבות מפותחת, כמו הת …

מאין הופיעה יכולת הדיבור?
בעיני מי ששבוי במיתוסים המודרניים, אין בכלל שאלה, תחום ה’מחקר’ מכונה “האבולוציה של השפה”, ניתן למצוא הרבה פרסומים תחת הכותרת הזו הכוללת כביכול את התשו …

ראתה רבקה שכטר על הים מה שלא ראה איינשטין בחזון היחסות!
פרופ’ רבקה שכטר, שפיתחה את “פילוסופיית השפה”, מסבירה לאיינשטיין את הכיוון. ועל הדרך מבטלת לגמרי את המטריאליזם הרדוקציוני ויחסו לתודעה ולנפש האדם. מתוך …

האם יתכן כי לשון הקדש שונה משאר השפות? – רקע עיוני
לחלק הראשון: האם ייתכן כי לשון הקדש שונה משאר השפות הקדומות? – רקע היסטורי בכדי לתת מעט רקע לנושא יחודה של לשון הקדש, כנושאת בחובה רעיונות וכיוצרת תפי …

יובל נח הררי על ההיסטוריה של היהדות
במסגרת קורס להיסטוריה עולמית, מעביר הררי את ההרצאה: מבא להיסטוריה יהודית, המדובר במסמך מביש מבחינה לוגית ומבחינה היסטורית, במאמר זה נדגיש את הנקודות ה …